Hava-Hava | World Music Ensemble

Cora Greevenbosch, bansuri en fluit

Cora studeerde fluit aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marieke Schneemann. Tijdens haar studie westerse klassieke muziek ontwikkelde zij een interesse in Noord-Indiase klassieke muziek. Na het behalen van haar masterdiploma dwarsfluit klassieke muziek in Amsterdam studeerde zij bansuri bij Pandit Hariprasad Chaurasia en Henri Tournier aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts). In 2010 behaalde zij ook daar haar masterdiploma. Cora speelt in diverse ensembles met verschillende bezettingen. Haar muzikale interesse reikt van westerse klassieke kamermuziek tot Bollywood, van kerkmuziek tot sufi. Cora geeft les aan De Nieuwe Muziekschool in Bussum.

Marianne Noordink, ney en fluit

Marianne begon op tienjarige leeftijd fluit te spelen. Achtereenvolgens studeerde zij aan de conservatoria van Zwolle (bij Jorge Caryevschi), Amsterdam (bij Marieke Schneemann) en Utrecht (bij Aldo Baerten), waar zij zowel haar bachelor- als masterdiploma klassieke fluit behaalde. In 2008 besloot zij zich te specialiseren in Arabische en Turkse muziek in Londen door het leren bespelen van de ney, (Arabische nay met Louai Alhenawi en Turkse ney met Ömer Erdogdular in Kreta) aan de School of Oriental and African Studies, waar zij in december 2009 de titel ‘Master of Music in Performance as Research’ behaalde. Op dit moment treedt Marianne zowel met de dwarsfluit als de ney op en geeft ze les in dwarsfluit en Turkse ney op twee muziekscholen in Amsterdam.

Jornt Duyx, gitaar, percussie, componist

Jornt studeerde Music and Technology aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij behaalde zijn master of music-diploma in 2010 met de specialisaties compositie, optreden en het maken van autonoom (zelfstandig, onafhankelijk) werk. Jornt laat zich beïnvloeden door een grote verscheidenheid aan muzikale stijlen en tradities en speelt diverse instrumenten. Naast het verkennen van de grenzen van jazz, rock, pop, electronic, ambient, klassieke en hedendaagse muziek is hij altijd geïnteresseerd gebleven in wereldmuziek. Hij heeft dan ook meerdere cursussen gevolgd in etnomusicologie.